Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră
roşu | sec
Am cules Feteasca Neagră de “La Schit” şi Cabernet Sauvignon de pe “Colina Mănăstirii”, unde solurile acide şi sărace în humus, specific pădurilor de gorun şi fag ce au populat zona de sute de ani, au conferit strugurilor o expresivitate aparte. Acest vin ne întâmpină cu note de piele, condimente şi tabac, arome fructate de prune uscate şi fructe negre supracoapte, savuros completate de accente mentolate de ciocolată şi cafea.
- Asocieri culinare: Grătare din carne de vită sau porc, meniuri cu specific vânătoresc, brânzeturi maturate.
- Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C
Caracteristici
-
SoiCabernet Sauvignon , Fetească Neagră
-
Capacitate750 ml
-
Culoareroşu rubiniu cu reflexe violacee
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolHuşi
-
TipSec
-
Tărie alcoolică14%
-
An recoltă2018
-
Maturare şi învechireminim 24 luni in Barique
-
FermentareStruguri atent selectionaţi, zdrobiţi uşor. Maceraţie fermentativă pe bostină timp de 4-5 zile la temperatura dirijată de 18-22°C pentru a asigura extracţia de culoare urmată de fermentaţia alcoolică la temperatura controlată de 22-24°C. Ponderea soiurilor ne-a permis să obţinem o completare a notelor aromatice care să-i confere vinului savoare şi robusteţe.
-
Note olfactiveNote fructate de fructe de pădure: mure, coacăze şi cireşe negre, prune uscate, savuros potenţate de notele condimentate de cafea, piper şi cuişoare
-
Note gustativeFructe de pădure: mure, coacăze şi cireşe negre, prune uscate, gem de coarne, amprentate de note condimentate de cafea, piper şi cuişoare cu postgust lung
-
Decantare/ AerisireDa, minim 10 minute
-
Soi: Cabernet Sauvignon Fetească Neagră -
Capacitate: 750 ml -
roşu rubiniu cu reflexe violacee
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Huşi -
Tip: Sec -
Tărie alcoolică: 14% -
An recoltă: 2018 -
Maturare şi învechire: minim 24 luni in Barique -
Fermentare: Struguri atent selectionaţi, zdrobiţi uşor. Maceraţie fermentativă pe bostină timp de 4-5 zile la temperatura dirijată de 18-22°C pentru a asigura extracţia de culoare urmată de fermentaţia alcoolică la temperatura controlată de 22-24°C. Ponderea soiurilor ne-a permis să obţinem o completare a notelor aromatice care să-i confere vinului savoare şi robusteţe. -
Note olfactive: Note fructate de fructe de pădure: mure, coacăze şi cireşe negre, prune uscate, savuros potenţate de notele condimentate de cafea, piper şi cuişoare -
Note gustative: Fructe de pădure: mure, coacăze şi cireşe negre, prune uscate, gem de coarne, amprentate de note condimentate de cafea, piper şi cuişoare cu postgust lung -
Decantare/ Aerisire: Da, minim 10 minute