Fetească Neagră
roşu | sec
Fetească Neagră este un roșu rubiniu exceptional, medaliat cu aur. Vinul sec este maturat 8-10 luni în barrique și învechit încă 6 luni în sticle. Astfel își desăvârșește gustul complex de prune uscate, coacăze negre, cacao și piper negru. Încearcă-l alături de brânzeturi maturate, preparate din carne de vânat, vită, porc și rață, afumate sau crud-uscate
- Asocieri culinare: Aperitive, feluri principale din carne de vânat, vită, porc şi raţă, afumate sau crud-uscate, brânzeturi maturate.
- Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C
Caracteristici
-
SoiFetească Neagră
-
Capacitate750 ml
-
CuloareRoşu vişiniu
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolCoteşti
-
TipSec
-
Tărie alcoolică13.5%
-
Maturare şi învechireMaturare în barique 8-10 luni, urmată de învechire în sticlă de minim 6 luni.
-
Fermentare4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatura controlată de 24-26 grade.
-
Note olfactivePrune uscate şi note condimentate
-
Note gustativePrune afumate, coacăze negre, note de cacao şi piper negru.
-
Decantare/ AerisireDa, minim 10 minute.
-
Soi: Fetească Neagră -
Capacitate: 750 ml -
Roşu vişiniu
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Coteşti -
Tip: Sec -
Tărie alcoolică: 13.5% -
Maturare şi învechire: Maturare în barique 8-10 luni, urmată de învechire în sticlă de minim 6 luni. -
Fermentare: 4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatura controlată de 24-26 grade. -
Note olfactive: Prune uscate şi note condimentate -
Note gustative: Prune afumate, coacăze negre, note de cacao şi piper negru. -
Decantare/ Aerisire: Da, minim 10 minute.