Tămâioasă Romanescă
alb | dulce
Tămâioasa Românească este un vin bun și dulce, maturat câțiva ani – întâi în budane de stejar și apoi în sticle. Așa se explică gustul inegalabil de fagure de miere, flori de salcâm, busuioc și miez de nucă. Adu-l neapărat pe masă atunci când gătești fripturi caramelizate ori deserturi cu multă ciocolată și, firește, cremă de zahăr ars.
- Asocieri culinare: Foie gras, preparate din carne caramelizată, deserturi cu caramel, ciocolată.
- Temperatura recomandată de servire: 7-8⁰C
Caracteristici
-
SoiTămâioasă Românească
-
Capacitate750 ml
-
CuloareGalben auriu, limpede
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolHuşi
-
TipDulce
-
Tărie alcoolică12%
-
An recoltă2018
-
Maturare şi învechireMaturare în budane de stejar timp de minim 12 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni.
-
FermentareStrugurii culeşi si sortaţi manual sunt lăsaţi 3-5 zile la macerare prefermentativă pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare la temperaturi cuprinse între 14- 16 grade.
-
Note olfactiveAromă complexă de fructe galbene supracoapte, cu note de fagure de miere şi propolis.
-
Note gustativeNote de fagure de miere de albine, flori de salcâm, busuioc şi miez de nucă.
-
Soi: Tămâioasă Românească -
Capacitate: 750 ml -
Galben auriu, limpede
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Huşi -
Tip: Dulce -
Tărie alcoolică: 12% -
An recoltă: 2018 -
Maturare şi învechire: Maturare în budane de stejar timp de minim 12 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni. -
Fermentare: Strugurii culeşi si sortaţi manual sunt lăsaţi 3-5 zile la macerare prefermentativă pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare la temperaturi cuprinse între 14- 16 grade. -
Note olfactive: Aromă complexă de fructe galbene supracoapte, cu note de fagure de miere şi propolis. -
Note gustative: Note de fagure de miere de albine, flori de salcâm, busuioc şi miez de nucă.