Fetească Neagră
roşu | sec
Feteasca Neagră este un vin roșu sec, catifelat, cu arome de prune uscate, în care sunt bine integrate note condimentate de scorțișoară şi cuișoare. Elegant şi echilibrat, este recomandat a fi servit la o temperatură cuprinsă între 16-18º C, în compania unor meniuri rafinate din carne de vită, porc sau berbec, ori alături de un platou de brânzeturi.
- Asocieri culinare: carne de vită, porc sau berbec, brânzeturi.
- Temperatura recomandată de servire: 16-18º C
Caracteristici
-
SoiFetească Neagră
-
Capacitate750 ml
-
Culoareroșu cu discrete reflexe cărămizii
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolCoteşti
-
TipSec
-
Tărie alcoolică13.5%
-
An recoltă2017
-
Maturare şi învechireMaturare în budane de stejar timp de minim 24 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni.
-
Fermentare4-5 zile macerare pre-fermentativă pe boștină pentru extracția de culoare și a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracției de tanini.
-
Note olfactiveArome de prune uscate cu note discrete de cuișoare şi scorțișoară
-
Note gustativeCatifelat, prune şi coacăze negre, cu aciditate echilibrată. Elegant, cu post gust lung.
-
Decantare/ AerisireDa, minim 10 minute.
-
Soi: Fetească Neagră -
Capacitate: 750 ml -
roșu cu discrete reflexe cărămizii
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Coteşti -
Tip: Sec -
Tărie alcoolică: 13.5% -
An recoltă: 2017 -
Maturare şi învechire: Maturare în budane de stejar timp de minim 24 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni. -
Fermentare: 4-5 zile macerare pre-fermentativă pe boștină pentru extracția de culoare și a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracției de tanini. -
Note olfactive: Arome de prune uscate cu note discrete de cuișoare şi scorțișoară -
Note gustative: Catifelat, prune şi coacăze negre, cu aciditate echilibrată. Elegant, cu post gust lung. -
Decantare/ Aerisire: Da, minim 10 minute.