Filtrează
După categorie
Vin liniștit | Vin spumant | Vinars | Băuturi spirtoase | Oţet | Promoții | Accesorii |

Culoare

Asocieri culinare
Carne roşie | Desert | Salată | Fructe de mare | Peşte | Aperitive | Carne albă |
Tip
Sec | Demisec | Demidulce | Dulce | Brut |

  
Fetească Neagră


0    0 review-uri
roşu | sec

Feteasca Neagră este un vin roșu sec, catifelat, cu arome de prune uscate, în care sunt bine integrate note condimentate de scorțișoară şi cuișoare. Elegant şi echilibrat, este recomandat a fi servit la o temperatură cuprinsă între 16-18º C, în compania unor meniuri rafinate din carne de vită, porc sau berbec, ori alături de un platou de brânzeturi.


  • Asocieri culinare: carne de vită, porc sau berbec, brânzeturi.

  • Temperatura recomandată de servire: 16-18º C


83 Lei





Caracteristici

  • Soi
    Fetească Neagră
  • Capacitate
    750 ml
  • Culoare
    roșu cu discrete reflexe cărămizii
  • Treaptă de calitate
    DOC
  • Areal viticol
    Coteşti
  • Tip
    Sec
  • Tărie alcoolică
    13.5%
  • An recoltă
    2017
  • Maturare şi învechire
    Maturare în budane de stejar timp de minim 24 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni.
  • Fermentare
    4-5 zile macerare pre-fermentativă pe boștină pentru extracția de culoare și a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracției de tanini.
  • Note olfactive
    Arome de prune uscate cu note discrete de cuișoare şi scorțișoară
  • Note gustative
    Catifelat, prune şi coacăze negre, cu aciditate echilibrată. Elegant, cu post gust lung.
  • Decantare/ Aerisire
    Da, minim 10 minute.
  • Soi:
    Fetească Neagră
  • Capacitate:
    750 ml
  • roșu cu discrete reflexe cărămizii
  • Treaptă de calitate:
    DOC
  • Areal viticol:
    Coteşti
  • Tip:
    Sec
  • Tărie alcoolică:
    13.5%
  • An recoltă:
    2017
  • Maturare şi învechire:
    Maturare în budane de stejar timp de minim 24 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni.
  • Fermentare:
    4-5 zile macerare pre-fermentativă pe boștină pentru extracția de culoare și a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracției de tanini.
  • Note olfactive:
    Arome de prune uscate cu note discrete de cuișoare şi scorțișoară
  • Note gustative:
    Catifelat, prune şi coacăze negre, cu aciditate echilibrată. Elegant, cu post gust lung.
  • Decantare/ Aerisire:
    Da, minim 10 minute.

Review-uri

0


0 review-uri
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stele
Autentifică-te pentru a adăuga un review

Login

Întrebari şi răspunsuri

Autentifică-te pentru a adăuga o întrebare.

Login

Produse din aceeaşi gamă