Fetească Neagră
roşu | demidulce
Feteasca Neagră te seduce de la primul pahar! Vinul roșu vișiniu și demidulce are arome de prune uscate și mure bine coapte, plus note de scorțișoară. O să-ți placă și mai mult lângă aperitive, preparate apetisante din carne roșie și bunătăți dulci. Iar ca să-i simți taninii, servește-l la o temperatură 15-16⁰C.
- Asocieri culinare: Aperitive, carne roşie, deserturi.
- Temperatura recomandată de servire: 15-16⁰C
Caracteristici
-
SoiFetească Neagră
-
Capacitate750 ml
-
CuloareRoşu vişiniu
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolOdobeşti
-
TipDemidulce
-
Tărie alcoolică13.5%
-
Fermentare4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatura controlată.
-
Note olfactiveArmonios, cu arome de prune uscate şi mure supracoapte, cu note de scorțişoară.
-
Soi: Fetească Neagră -
Capacitate: 750 ml -
Roşu vişiniu
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Odobeşti -
Tip: Demidulce -
Tărie alcoolică: 13.5% -
Fermentare: 4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatura controlată. -
Note olfactive: Armonios, cu arome de prune uscate şi mure supracoapte, cu note de scorțişoară.