Fetească Neagră

Feteasca Neagră este un vin roșu sec, catifelat tocmai grație maturării în barrique, timp de cel puțin 6 luni, urmată de învechire la sticlă. Pregătește-te să fii incitat de aroma de prune uscate și vanilie, plus notele condimentate de scorțișoară și cuișoare, atât de bine integrate. Savurează-l la 16-18⁰C, însoțit de mâncăruri tradiționale românești din carne de porc, vită sau oaie, dar și alături de brânzeturi afumate și maturate.
-
- Asocieri culinare: Mâncăruri tradiţionale româneşti din carne de porc, vită sau oaie, dar şi alături de brânzeturi afumate şi maturate.
-
- Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C
31 Lei
garanție ambalaj 0.50 lei/sticlă
Acestui produs i se aplică garanția ambalajului în valoare de 0.50 lei pe sticlă.
Caracteristici
-
SoiFetească Neagră
-
Capacitate750 ml
-
CuloareRoşu cu reflexe vişinii
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolCoteşti
-
TipSec
-
Tărie alcoolică14%
-
Maturare şi învechireVin extractiv şi catifelat datorită lentei maturări în barique timp de minim 6 luni, urmată de învechire la sticlă.
-
Fermentare4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatura controlată curpinsă între 18-22⁰C.
-
Note olfactiveVin fructat cu note dominante de prune şi coacăze negre din care răzbat note condimentate de vanilie, scorţişoară şi cuişoare.
-
Note gustativeNotele condimentate ale vinului susţin şi îmbracă notele fructate, îi conferă echilibru şi corp. Post gust mediu-lung, în care notele aromatice se decantează căpătând valenţe noi, memorabile.
-
Decantare/ AerisireDa, minim 10 minute.
-
Soi: Fetească Neagră -
Capacitate: 750 ml -
Roşu cu reflexe vişinii
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Coteşti -
Tip: Sec -
Tărie alcoolică: 14% -
Maturare şi învechire: Vin extractiv şi catifelat datorită lentei maturări în barique timp de minim 6 luni, urmată de învechire la sticlă. -
Fermentare: 4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatura controlată curpinsă între 18-22⁰C. -
Note olfactive: Vin fructat cu note dominante de prune şi coacăze negre din care răzbat note condimentate de vanilie, scorţişoară şi cuişoare. -
Note gustative: Notele condimentate ale vinului susţin şi îmbracă notele fructate, îi conferă echilibru şi corp. Post gust mediu-lung, în care notele aromatice se decantează căpătând valenţe noi, memorabile. -
Decantare/ Aerisire: Da, minim 10 minute.
