Cabernet Sauvignon
sec | roşu
Cabernet Sauvignon este vinul care a convins atât consumatorii cât şi somelierii, prin aromele sale puternice de vegetație sălbatică și notele delicate de fructe de pădure. Lenta maturare în barrique a adăugat vinului tușele condimentate care-i conferă originalitate şi savoare. Deschide-l în compania prietenilor și aperitivelor, preparatelor din carne de miel, vânat, gâscă sau rață, dar și alături de brânzeturi de capră și oaie.
- Asocieri culinare: Aperitive şi meniuri principale din carne de miel, vânat, gâscă sau raţă, dar şi platouri cu brânzeturi de capră şi oaie.
- Temperatura recomandată de servire: 17-18⁰C
Caracteristici
-
SoiCabernet Sauvignon
-
Capacitate750 ml
-
CuloareRoşu rubiniu
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolHuşi
-
TipSec
-
Tărie alcoolică13%
-
Maturare şi învechireVin extractiv şi catifelat datorită lentei maturări în barique timp de minim 6 luni, urmată de învechire la sticlă.
-
Fermentare4-5 zile macerare prefermentativă pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 5-6 zile macerare post-fermentativă pentru definitivarea proceselor extractive. Fermentare la temperatura controlată curpinsă între 18-22⁰C.
-
Note olfactiveFructat, cu note dominante fructate, de mure şi afine peste care se suprapun note de nuci verzi şi de vegetaţie forestieră.
-
Note gustativeFructuos, complex şi rafinat, delicat condimentat, echilibrat cu un post gust mediu-lung.
-
Decantare/ AerisireDa, minim 10 minute.
-
Soi: Cabernet Sauvignon -
Capacitate: 750 ml -
Roşu rubiniu
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Huşi -
Tip: Sec -
Tărie alcoolică: 13% -
Maturare şi învechire: Vin extractiv şi catifelat datorită lentei maturări în barique timp de minim 6 luni, urmată de învechire la sticlă. -
Fermentare: 4-5 zile macerare prefermentativă pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 5-6 zile macerare post-fermentativă pentru definitivarea proceselor extractive. Fermentare la temperatura controlată curpinsă între 18-22⁰C. -
Note olfactive: Fructat, cu note dominante fructate, de mure şi afine peste care se suprapun note de nuci verzi şi de vegetaţie forestieră. -
Note gustative: Fructuos, complex şi rafinat, delicat condimentat, echilibrat cu un post gust mediu-lung. -
Decantare/ Aerisire: Da, minim 10 minute.