BRANDURILE NOASTRE

Vinurile primăverii

 

Poate că adevărata primăvară mai stă puțin până ajunge și la noi. Însă un lucru este cert. Optimismul nostru devine din ce în ce mai viu, cel puțin din perspectiva calendaristică. Așa că, numărăm zilele până când ne vom bucura de parfumul acestui anotimp pe care îl vom încununa cu momente speciale și, bineînțeles, cu un vin pe măsură. 

În cazul în care preferi un anumit tip de vin, în funcție de anotimp, îţi recomandăm trei sortimente care îţi vor completa de minune experienţele din această primăvară.

Să începem povestea!

Prima recomandare ne duce cu gândul într-un tărâm locuit de zâne care ne încântă cu miresmele florale, puse în evidență de arome intense de cireșe și căpșune bine coapte. Apoi ne invită să ne bucurăm de o masă pe bază de  preparate din somon, creveți și salate cu grapefruit. Ce poveste! Ce arome! Ce culoare, de-un roz atipic, demnă de admirat a vinului Rosé Verité.

A doua recomandare ne invită la trăirile simțite cu pasiune. Ne bucură într-un cadru în care sunetul harpei ne mângâie auzul și ne încântă simțurile. Devenim pofticioşi și savurăm preparatele pe bază de fructe de mare, pește sau curcan. Apoi, primim în dar note fructate de citrice, măr verde și fructul pasiunii. Închidem spectacolul cu un pahar de Chardonnay alb, sec, din gama Beciul Domnesc Grand Reserve

Ultima, dar nu și cea din urmă recomandare, ne deschide porțile unei lumi pe care o știm. Mirosul fructelor deja coapte ne alină dorul zilelor călduroase, pe care le petrecem pe plaiurile mioritice. Suntem fascinați de numărul artistic realizat de arome florale de cireș, flori de câmp, dar și note fructate de pepene galben și pere. O adevărată poezie pe care o alăturăm aperitivelor sau preparatelor ușoare și pe care o cinstim cu o Fetească Albă, din gama Beciul Domnesc.

Alege vinul care ți se potrivește și bucură-te de primăvară, așa cum ți-ai imaginat.

Cum alegem vinul pe care îl oferim cadou?


Cadoul pe care îl oferim devine reprezentarea aprecierii pe care o avem pentru o persoană dragă nouă. Un cadou reflectă personalitatea sau afinitățile pe care cel care îl primește le expune de-a lungul timpului, în relația cu noi.

Este vinul o variantă ideală pentru a-l oferi cadou? Vinul simbolizează bucuria, starea de bine, relaxarea. Însă, în funcție de soiul din care provine, notele predominante sau vechime, putem asocia vinul nu doar cu ocazia în care îl dăruim, ci și cu personalitatea celui care îl primește.

Astfel, vă vom prezenta în cele ce urmează, două recomandări de vin, în funcție de ocazia în care acesta poate fi dăruit.

Momentele importante, pe care cineva drag le trăiește, precum căsătoria, achiziționarea unei locuințe, trecerea în rolul de părinte, pot fi încununate cu un vin mai special, din perspectiva vechimii și a rarității caracteristice. Un astfel de vin ar putea fi Pinot Gris, demidulce, din 1993, un sortiment complex, elegant și matur din gama Vinoteca. Culoarea galben-auriu o datorează maturării și învechirii la sticlă timp de 20 de ani. Buchetul floral este completat perfect de citrice confiate și aromă de miere în fagure. 

Sărbătorile, zilele onomastice sau venirea primăverii sunt momente pe care le putem marca în trăirile celor dragi cu un vin alb, ce poate fi savurat atât de doamne, domnișoare, cât și de domni.
Recomandarea noastră, pentru un vin ce-l oferim cadou în astfel de momente, este Beciul Domnesc Grand Reserve – Tămâioasă Românească.

Tămâioasă Românească este vinul dulce şi aromat care oferă o incredibilă complexitate aromatică în fiecare picătură. Este vinul care are capacitatea de a se reinventa gustativ în funcţie de asocierile culinare pe care le faci. Va bucura prin aromele de trandafir, mentă, ananas și pepene galben ce pot fi puse în evidență în compania unui desert aniversar, pe bază de ciocolată sau caramel. 

Fiecare moment este special, prin felul în care alegem să îl sărbătorim, alături de persoanele dragi nouă. Vinul completează armonios aprecierea și bucuria pe care o trăim în astfel de momente. 

Petrece weekendul în stilul tău, alături de vinul preferat!

 

Cel mai așteptat moment al săptămânii este, cu siguranță, weekendul. Indiferent de planurile pe care le avem în aceste două zile libere, cuvântul de ordine îl reprezintă “relaxarea”. Desigur, noțiunea de relaxare capătă noi valențe, în funcție de felul nostru de a fi. Dar, oare, ce tip de vin ar completa perfect activitățile desfășurate în aceste zile?

Dacă ești pasionat de filme şi seriale, îţi recomandăm ca în timpul vizionării să savurezi un pahar de vin alb. Spre exemplu, Chardonnay sec, din gama premium Beciul Domnesc Grand Reserve, te va surprinde cu notele fructate de citrice, măr verde și fructul pasiunii. Astfel, acțiunea din film, care te va ține în suspans, va fi încununată de aceste note îndrăznețe.

S-ar putea să fii pasionat de drumețiile pe munte sau sau de sporturile de iarnă, practicate cu precădere la altitudini ridicate, în centrul peisajelor de poveste. În ton cu aceste activități, din weekend, ziua poate fi încheiată, chiar sărbătorită, cu un pahar de vin roșu. Recomandarea noastră ar fi Sigillum Moldaviae – Fetească Neagră, demisec.
Notele fructate de prune și mure definesc stilul catifelat al acestui vin, ideal de consumat după o zi în care am bifat o serie de activități. Desigur, acest vin devine o alegere perfectă pentru preparatele sofisticate din carne de vită, porc sau oaie, care conturează meniul unei cine delicioase.

Anumite weekenduri au o simbolistică aparte. Aniversările persoanelor dragi și apropiate, precum cele din familie, ar putea fi sărbătorite în cadrul unei cine atent pregătite. Pentru astfel de ocazii, vinul rose este întotdeauna o alegere potrivită şi versatilă, care poate să însoţească orice meniu ales.

Beciul Domnesc Rose demisec te va surprinde într-o manieră subtilă şi elegantă. Este vinul ce poate fi asociat unei largi game de preparate culinare, începând de la aperitive şi până la desert. Răcește-l bine şi servește-l cu încredere! Vei fi plăcut surprins de subtilitatea notelor aromatice de trandafir şi grapefruit roz.

Sfârşitul de săptămână este întotdeauna special, indiferent de modul în care alegi să îl petreci. Cu un vin bun şi potrivit, timpul tău liber va căpăta note aromate, demne de momente memorabile.

Primăvara începe cu un vin potrivit pentru Ea

 

Am pășit în cel mai frumos anotimp și ne bucurăm de primele zile de primăvară. În această perioadă, starea noastră interioară începe să se schimbe într-o direcție ceva mai pozitivă. Astfel, și alegerile noastre, în materie de vin, se reorientează și ne trezesc dorința de a ne bucura de arome și note îndrăznețe.

Prima săptămână a lunii martie marchează două zile importante. Ziua în care primăvara începe oficial să își reintre în drepturi și ziua de 8 Martie, cea pe care o dedicăm doamnelor și domnișoarelor din viața noastră. Astfel, aceste ocazii ne dau undă verde în alegerea cadourilor, de orice fel. În cele ce urmează, îți vom recomanda un vin potrivit pentru Ea.

Mirabilis Machina  – Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră

Este un vin ce poate fi oferit cu drag mamelor sau soțiilor, datorită notelor mature care completează perfect gusturile fine, conturate în timp. Acesta ne întâmpină cu note de piele, condimente şi tabac, arome fructate de prune uscate şi fructe negre supracoapte, savuros completate de accente mentolate de ciocolată şi cafea. Întregește această variantă de cadou cu o cină gustoasă, pe bază de carne de porc sau vită.

Rosé Verité Demisec

Este alegerea ideală pentru domnișoarele care ne înseninează fiecare zi cu efervescența lor. Vinul demisec și delicat are arome intense de cireșe și căpșune bine coapte. Asortează culorii roz din pahar, ca o foiţă transparentă de ceapă, și o masă delicioasă, pe bază de aperitive, preparate din somon, creveți și salate cu grapefruit.

Oferiți-le aprecierea voastră în fiecare zi, nu doar în această perioadă, celor care vă susțin necondiționat. Vinul bine ales doar completează ceea ce voi simţiţi pentru ele.

Dragostea e Sempre Rose

Mult așteptata și binecunoscuta zi în care celebrăm iubirea ne îndeamnă spre romantism și surprize pe care le putem face persoanei iubite. De aceea, îţi oferim câteva recomandări pentru a petrece această zi într-o notă cât mai relaxantă.

Meriţi să petreci ziua de Dragobete savurând o cină romantică, însoţită de un vin deosebit, în ton cu starea pe care o emană această sărbătoare. Astfel, ne-am gândit să îți propunem câteva recomandări de preparate care vă vor bucura papilele gustative și care vor fi puse în evidență de vinul Sempre Rose, un vin care îţi dă un refresh instant şi îţi transmite o stare de bine, din care nu vrei să ieși prea repede, sau îți doresti tot timpul să revii la ea.

Înainte de a-ţi menționa recomandările noastre culinare, vrem să îți povestim puțin despre acest vin. Sempre Rose este un vin special, creat pentru momentele tale de relaxare, de linişte şi de bună dispoziţie, pe care îl găsești disponibil în două variante: Pinot Noir sec și Busuioacă de Bohotin dulce.

Sempre Rose Pinot Noir are un gust catifelat de citrice, căpşune coapte şi cireşe galbene, aşa că îl poți servi alături de preparate precum paste, risotto, salate, preparate din fructe de mare şi peşte, preparate din carne albă, uşor condimentate sau alături de un barbeque special. Servește-l la temperaturi cuprinse între 8 și 10⁰C pentru a te bucura pe deplin de magia acestui vin.

Sempre Rose Busuioacă de Bohotin este un vin intens şi strălucitor, cu note de dulceţuri din fructe roşii şi trandafiri. Completează perfect aromele din preparatele cu specific asiatic, precum sushi sau cele pe bază de foie gras. Desigur, nici preparatele orientale nu fac excepție în acest caz sau deserturile exotice, precum cele de tip tartă cu fructe. Gustă-l şi bucură-te de momentele tale unice, alături de persoana iubită.

Așadar, o cină romantică, în care ne bucurăm de preparatele preferate și de un vin potrivit meniului, se poate transforma într-o amintire dragă nouă. Să ne aduce aminte și peste ani cum Dragostea este Sempre Rose.

Evoluţia calitativă a vinurilor vechi

Cu siguranță toți am auzit de proverbul latin Vinul vechi şi prietenii devin din ce în ce mai buni odată cu trecerea timpului. Vinul vechi reflectă măiestria oamenilor, cizelată de trecerea timpului său. Pe scurt, este o poveste îmbuteliată pe care vă invităm să o descoperiți. În cele ce urmează, vă vom spune pe scurt povestea ce te va ajuta sa înțelegi cum evoluează calitatea unui vin pe durata maturării şi învechirii acestuia.
Înainte de toate, este bine să clarificăm că între vechimea unui vin şi calitatea acestuia nu poate fi pus un semn de egalitate. Există vinuri proaspete de o calitate ireproșabilă, deși vârsta lor este de maxim un an, tot așa cum există vinuri vechi a căror calitate devine una de excepție ca urmare a trecerii timpului.

Ce pași urmează un vin pentru a deveni un vin vechi cu o calitate de excepție?

Primul pas este de a selecta strugurii sănătoși, care au ajuns la maturitate, adunând astfel în fiecare bob aromele, culoarea, concentrația de zaharuri, aciditatea şi restul elementelor care promit obținerea unui vin complex şi echilibrat. Printr-un proces de vinificație corect şi atent condus, se transferă în vin toate calitățile dobândite de struguri şi, în plus, acesta este şi momentul în care vinul se îmbogățește cu ceea ce numim arome secundare sau arome de fermentație. La sfârșitul procesului de vinificație se urmează pașii necesari pentru stabilizarea produsului, cei care îi vor asigura premisele unei evoluţii calitative.

Urmează, ca şi în viață, o alegere: pe ce drum dorim să pornească vinul în călătoria lui către consumator? Această alegere este făcută după o atentă evaluare a calității actuale a vinului, dar şi a potențialului de evoluție calitativă a acestuia. Pentru o cantitate foarte mică din totalul producției de vin dintr-un anumit soi, alegem ca vinul să parcurgă pașii de maturare şi învechire.

Durata maturării şi învechirii se evaluează periodic prin degustare şi analize de laborator, care ne arată dacă vinurile sunt pe drumul cel bun. În etapa maturării, mai ales datorită fenomenelor de oxido-reducere, dar şi datorită extracției aromatice şi de tanini din doagele recipientelor de stejar, fie acestea barique-uri sau budane, vinul se îmbogățește cu noi valenţe aromatice, în special cu note condimentate. În funcție de durata maturării, vinul devine catifelat şi își desăvârșește starea de echilibru gusto-olfactiv. Pentru etapa de învechire, vinurile vor fi îmbuteliate şi sigilate cu dopuri de plută naturală. Alegerea dopului este foarte importantă, deoarece acesta va permite vinului să respire, să treacă printr-o micro-oxigenare, vinul continuând astfel să își cizeleze aromele dobândite până atunci şi adăugând ceea ce numim arome terțiare, cunoscute şi sub numele de bouquet.

După parcurgerea acestui lung şi fascinant drum, nu ne rămâne decât să vă invităm să porniți singuri în aventura căutării vinului care vă place. Vă sugerăm să începeți călătoria cu Vinoteca sau Comoara Pivniței, o selecţie de vinuri care demonstrează că timpul este aliatul calităţii. Prin maturare si invechire, fiecare dintre aceste vinuri a devenit o poveste a simţurilor, care vă oferă oportunitatea să savuraţi un vin complex şi elegant.

Experiența savurării unui vin vechi poate fi şi o lecție pentru noi oamenii: ne arată că timpul nu minte, ci ne ajută să lăsăm moştenire cele mai bune realizări ale noastre. Vă invităm să degustați alături de noi un vin vechi, creat pentru momentele speciale din viaţa noastră.

Top 3 vinuri roșii care completează preparatele de sezon

Fiecare anotimp te surprinde prin frumusețea specifică și deschide lista cu opțiuni culinare care îți vor încânta simțurile. În sezonul rece, pofta pentru preparatele bogate în gusturi și arome unice te îndeamnă să completezi festinul culinar cu un vin roșu pe măsură.

Iată câteva propuneri de vinuri roșii care pot fi asociate excelent cu preparatele potrivite.

Mirabilis Machina Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră

Acest vin ne întâmpină cu note de piele, condimente şi tabac, arome fructate de prune uscate şi fructe negre supracoapte, savuros completate de accente mentolate de ciocolată şi cafea.

Completează perfect meniurile din specific vânătoresc, grătarele din carne de porc sau vită. Desigur, nici brânzeturile maturate nu fac excepție.

Servirea acestui vin se face la temperaturi de 16-18⁰C.

Merlot Comoara Pivniței este un vin matur și complex. Culoarea rubinie cu reflexe cărămizii şi complexitatea aromatică a vinului sunt rezultatul maturării în butoaie de stejar timp de minim 24 de luni şi a învechirii în sticlă timp de minim 12 de luni. Timpul a echilibrat complexitatea aromatică, păstrând notele definitorii de zmeură bine coaptă, vanilie, cireșe amare.
Savurează-l la o temperatură de 16-17⁰C, neapărat lângă preparate vânătorești sau brânzeturi franțuzești precum Roquefort și Camembert.

Beciul Domnesc Fetească Neagră

Te seduce de la primul pahar! Vinul roșu vișiniu și demidulce are arome de prune uscate și mure bine coapte, plus note de scorțișoară. O să-ți placă și mai mult lângă aperitive, preparate apetisante din carne roșie și bunătăți dulci. Iar ca să-i simți taninii, servește-l la o temperatură 15-16⁰C.

Sperăm că recomandările noastre să te inspire și să îți transforme fiecare cină în adevărate momente de răsfăț pentru papilele gustative. Nu uita. Jumătatea perfectă a preparatului este chiar vinul roșu ales corespunzător.

Cum alegem vinul roșu? Soiuri locale sau internaţionale?

Anotimpul rece își intră în drepturi, iar varietatea vinurilor de sezon vine în întâmpinarea noastră cu soiurile locale și internaționale, soiuri pe care le-am mai întâlnit sau pe care ne dorim să le descoperim. Așadar, cum alegem vinul roșu și cum este de preferat să îl consumăm, în funcție de soiul și de preferințele noastre?

Oferta este generoasă în ceea ce privește alegerea “acelui vin” roșu care completează starea și momentele pe care le trăim. Putem spune că se duce o adevărată bătălie de arome, derivată din buchete și soiuri alese, chiar pe rafturile marilor magazine de specialitate. De la stânga la dreapta, de sus, în jos, indiferent cum privim raftul cu vinuri, vom observa că adevărata bătălie se dă între soiurile locale și cele internaționale de vin roșu.

Îți prezentăm Feteasca Neagră, cel mai apreciat soi local pe care Vincon ți-l oferă în game variate, cum ar fi:

Beciul Domnesc Grand Reserve  este un vin roșu sec, catifelat tocmai grație maturării în barrique, timp de cel puțin 6 luni, urmată de învechire la sticlă.

Aroma de prune uscate și vanilie, plus notele condimentate de scorțișoară și cuișoare, sunt integrate extraordinar în povestea acestui vin.

Egregio este un vin roșu rubiniu excepțional, medaliat cu aur. Vinul sec este maturat 8-10 luni în barrique și învechit încă 6 luni în sticle. Astfel își desăvârșește gustul complex de prune uscate, coacăze negre, cacao și piper negru.

Sigillum Moldaviae – ca toate vinurile din colecția Sigillum Moldaviae, acesta poartă garanția tradiției viticole, de această dată, din Podgoria Coteşti. Este un vin catifelat, echilibrat, cu note fructate de prune şi mure accentuate de o aromă discretă de ghimbir.

În continuarea soiului local, îți prezentăm 3 soiuri internaționale, apreciate și cultivate cu pasiune pentru vin în cele 1500 de hectare ale Vincon.

Merlot Comoara Pivniței este un vin matur și complex. Culoarea rubinie cu reflexe cărămizii şi complexitatea aromatică a vinului sunt rezultatul maturării în butoaie de stejar timp de minim 24 de luni şi a învechirii în sticlă timp de minim 12 de luni. Timpul a echilibrat complexitatea aromatică, păstrând notele definitorii de zmeură bine coaptă, vanilie, cireșe amare.

Cabernet Sauvignon Egregio este un vin “muncit” – petrece 4-6 luni la maturare în barrique, apoi o perioadă de încă 6 luni, în sticle, la învechire. Așa se obțin culoarea de roșu granat și aromele fructate, de afine, cireșe negre, coacăze roșii și ciocolată amăruie. Lor li se adaugă, când îl guști, note de ghimbir și cuișoare.

Pinot Noir Beciul Domnesc este un vin roșu-cărămiziu, demisec. Savurează-l la o temperatură de 16-18⁰C, numai așa îi vei descoperi nuanțe fructate de vișine, cireșe și note de violete.

Înainte de a consuma un vin roșu, indiferent de soiul ales, iată ce trebuie să ai în vedere:

1. Proveniența și condițiile de cultivarea ale soiului.

2. Notele de vârf care definesc vinul. Astfel, vei știi ce să alegi între vinul roșul sec, demisec, dulce și demidulce.

3. Eticheta care îți va spune anul de recoltă. Astfel, vei putea afla istoricul acelui vin și cât este de potrivit pentru tine, în funcție de datele climatice care au influențat producția în acel an.

4. Paharul din care vei consuma vinul. Este puțin cunoscut faptul că paharul influențează gustul vinului. Ia în considerare tipul de material (sticlă simplă, cristal sau semicristal).

5. Temperatura optimă pentru păstrarea vinului, înainte de consum, trebuie să fie între 15 și 18 grade.

Vinul roșu devine mai bun atunci când îl consumi, responsabil, alături de cei dragi ție. Rămâne la alegerea ta soiul care va completa momentele frumoase.

Rămâi pe blogul Vincon! Curând, urmează o nouă poveste despre vin.

VINCON ROMANIA câștigă MAREA MEDALIE DE AUR

 

Suntem onorați să primim recunoașterea, aprecierea și validarea muncii pe care o desfășurăm cu pasiune.

Singura Mare Medalie de Aur acordată în cadrul ediției Premiile de Excelență Vinul.ro, din acest an, a fost decernată vinului MIRABILIS MACHINA –  Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră, din anul de recoltă 2016. Acesta a fost singurul vin care a depășit pragul celor 90 de puncte din 100 de puncte posibile.
Tot la categoria aur, vinul BECIUL DOMNESC GRAND RESERVE – Cabernet Sauvignon, din recolta anului 2016, a primit medalia de aur, în urma unui scor de 85 de puncte.

Vinarsul JAD X.O. – 40 de ani a fost produsul căruia i s-a decernat „Premiul Special” oferit direct de editorii Vinul.ro și colaboratori din HoReCa.

Se pare că toamna nu se culeg doar strugurii, ci și premiile binemeritate.
Ne dorim ca vinurile și vinarsurile noastre să se bucure în continuare de aprecierea specialiștilor și a consumatorilor.

A spus cineva cocktail hour?

Dacă data trecută v-am invitat să degustaţi şi să vă familiarizaţi mai mult cu vinurile rose, acum e momentul să trecem deja la nivelul următor.

Vedeta de astăzi este proaspătul Rosé Verité şi împreună vom descoperi noi valenţe ale acestui vin special. Ce aţi spune deci de un cocktail pe bază de vin rose? Dar de…5? Dar să începem cu începutul. Noi spunem că acest vin fascinant ne oferă posibilităţi de savurare inedite, la care suntem convinşi că încă nu v-aţi gândit, aşa că l-am rugat pe prietenul nostru Valentin Luca să creeze, ca un adevărat alchimist, câteva reţete pe baza lui. Cu siguranţă, cel puţin una dintre ele vă va face să vă îndrăgostiţi. Sofisticate, îndrăzneţe, surprinzătoare, sunt doar câteva dintre adjectivele cu care am putea caracteriza aceste opere gustative.

Să vedem…cum vă sună…Martini Remix, credeţi că puteţi ghici ingredientele? Ei bine, suntem gata să vi le dezvăluim:

– 30 ml Rosé Verité;

– 30 ml vanilla vodka;

– 30 ml suc de rodie;

– 5ml sirop de zahăr.

Mai aveţi nevoie doar de un pahar de martini şi apoi…shake şi fine strain. Iată – Martini remix!

Acum că v-am stârnit imaginaţia, nu-i aşa că parcă sunteţi şi mai curioşi? Oare ce altă combinaţie inedită mai putem aduce la masa creativilor? Păi, de exemplu, poate un Rosé Rocks, o băutură servită direct în cană, dar neapărat una industrial style, ca cea din poză.

Şi ingredientele de care aveţi nevoie sunt :

– 90 ml Rosé Verité;

– 20 ml spiced rom;

– 20 ml piure nucă de cocos;

– 3/4 afine;

– 1 splash vermouth rosu;

Pentru decor, gheaţă, afine şi o atitudine pe măsură.

Inspiraţia lui Valentin e în mare formă, aşa că dacă sunteţi intrigaţi, aveţi de unde alege. Fiecare cu gusturile lui, la urma urmei. Toată lumea va găsi ceva incitant, în funcţie de…mood.

Dacă vă simţiţi foarte cool, atunci poate veţi încerca Forest Cooler

– 90 ml Rosé Verité;

– 40 ml vodka;

– 15 ml piure fructe de padure;

– 10 ml suc proaspăt de lămâie;

– 10 ml sirop de zahăr;

Shake & strain într-un pahar collins şi decorat cu rozmarin şi lămâie deshidratată.

Pentru un mood mai festiv, să vedem ce am captivat în acest „balon”:

Rose Balloon

– 40 ml Rosé Verité;

– 20 ml vermouth roşu;

– 40 ml prosecco;

Stir într-un pahar coupe, iar pentru decor foloseşte o floare comestibilă.

Şi dacă romantismul unui apus de soare vă face să vă simţiti speciali, puteţi asorta acestei stări un Purple Sunset

– 90 ml Rosé Verité;

– 25 ml sirop de lavandă;

– 20 ml suc fresh de grapefruit;

– 20 ml suc fresh de lămâie;

– 10 ml Gin

Shake & strain într-un pahar collins decorat cu lavandă şi coajă de lămâie.

Garantăm că va fi senzaţia oricărei seri romantince, acum la început de toamnă.

Credem că e suficient, deocamdată, nu am vrea să vă… ameţim prea tare dintr-o dată 😊. Pe Valentin îl veţi regăsi şi cu alte idei originale, aşa că vă recomandăm să ne urmăriţi pagina de Instagram pentru şi mai multă inspiraţie – https://www.instagram.com/rose.roseverite/