BRANDURILE NOASTRE

Vinurile primăverii


 

Poate că adevărata primăvară mai stă puțin până ajunge și la noi. Însă un lucru este cert. Optimismul nostru devine din ce în ce mai viu, cel puțin din perspectiva calendaristică. Așa că, numărăm zilele până când ne vom bucura de parfumul acestui anotimp pe care îl vom încununa cu momente speciale și, bineînțeles, cu un vin pe măsură. 

În cazul în care preferi un anumit tip de vin, în funcție de anotimp, îţi recomandăm trei sortimente care îţi vor completa de minune experienţele din această primăvară.

Să începem povestea!

Prima recomandare ne duce cu gândul într-un tărâm locuit de zâne care ne încântă cu miresmele florale, puse în evidență de arome intense de cireșe și căpșune bine coapte. Apoi ne invită să ne bucurăm de o masă pe bază de  preparate din somon, creveți și salate cu grapefruit. Ce poveste! Ce arome! Ce culoare, de-un roz atipic, demnă de admirat a vinului Rosé Verité.

A doua recomandare ne invită la trăirile simțite cu pasiune. Ne bucură într-un cadru în care sunetul harpei ne mângâie auzul și ne încântă simțurile. Devenim pofticioşi și savurăm preparatele pe bază de fructe de mare, pește sau curcan. Apoi, primim în dar note fructate de citrice, măr verde și fructul pasiunii. Închidem spectacolul cu un pahar de Chardonnay alb, sec, din gama Beciul Domnesc Grand Reserve

Ultima, dar nu și cea din urmă recomandare, ne deschide porțile unei lumi pe care o știm. Mirosul fructelor deja coapte ne alină dorul zilelor călduroase, pe care le petrecem pe plaiurile mioritice. Suntem fascinați de numărul artistic realizat de arome florale de cireș, flori de câmp, dar și note fructate de pepene galben și pere. O adevărată poezie pe care o alăturăm aperitivelor sau preparatelor ușoare și pe care o cinstim cu o Fetească Albă, din gama Beciul Domnesc.

Alege vinul care ți se potrivește și bucură-te de primăvară, așa cum ți-ai imaginat.