BRANDURILE NOASTRE

Top 3 vinuri roșii care completează preparatele de sezon


Fiecare anotimp te surprinde prin frumusețea specifică și deschide lista cu opțiuni culinare care îți vor încânta simțurile. În sezonul rece, pofta pentru preparatele bogate în gusturi și arome unice te îndeamnă să completezi festinul culinar cu un vin roșu pe măsură.

Iată câteva propuneri de vinuri roșii care pot fi asociate excelent cu preparatele potrivite.

Mirabilis Machina Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră

Acest vin ne întâmpină cu note de piele, condimente şi tabac, arome fructate de prune uscate şi fructe negre supracoapte, savuros completate de accente mentolate de ciocolată şi cafea.

Completează perfect meniurile din specific vânătoresc, grătarele din carne de porc sau vită. Desigur, nici brânzeturile maturate nu fac excepție.

Servirea acestui vin se face la temperaturi de 16-18⁰C.

Merlot Comoara Pivniței este un vin matur și complex. Culoarea rubinie cu reflexe cărămizii şi complexitatea aromatică a vinului sunt rezultatul maturării în butoaie de stejar timp de minim 24 de luni şi a învechirii în sticlă timp de minim 12 de luni. Timpul a echilibrat complexitatea aromatică, păstrând notele definitorii de zmeură bine coaptă, vanilie, cireșe amare.
Savurează-l la o temperatură de 16-17⁰C, neapărat lângă preparate vânătorești sau brânzeturi franțuzești precum Roquefort și Camembert.

Beciul Domnesc Fetească Neagră

Te seduce de la primul pahar! Vinul roșu vișiniu și demidulce are arome de prune uscate și mure bine coapte, plus note de scorțișoară. O să-ți placă și mai mult lângă aperitive, preparate apetisante din carne roșie și bunătăți dulci. Iar ca să-i simți taninii, servește-l la o temperatură 15-16⁰C.

Sperăm că recomandările noastre să te inspire și să îți transforme fiecare cină în adevărate momente de răsfăț pentru papilele gustative. Nu uita. Jumătatea perfectă a preparatului este chiar vinul roșu ales corespunzător.