BRANDURILE NOASTRE

Plănuieşte o degustare de vin chiar la tine acasă! Vincon îţi dă toate detaliile!

Vinul este cel mai bun motiv să te întâlneşti cu prietenii. Povesteşti la un pahar, te relaxezi şi te bucuri de timpul de calitate petrecut împreună. Aşadar, ce-ai zice dacă programezi o degustare de vin între amici chiar la tine acasă? Ai nevoie doar de câteva sticle de vin, pahare, gustări delicioase şi, neapărat, bună dispoziţie. De restul detaliilor ne ocupăm noi. Citeşte mai departe şi află cât de uşor e să fii gazda perfectă cu veleităţi de somelier. Important – petrecerea cu degustare de vin este una restrânsă, cel mult 10 prieteni. Aşadar, să înceapă distracţia!

Red, red wine night
În primul rând, transformă-ţi living-ul într-un wine bar primitor. Nu-ţi imagina că trebuie să muţi mobila, e suficient să ai o masă încăpătoare, iar pentru atmosferă alege un playlist cu jazz american ca într-un lounge new-yorkez. Câteva aperitive, brânzeturi şi fructe confiate e musai să acompanieze vinul roşu.

Un cupaj de Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră Mirabilis Machina sec, un Cabernet Sauvigon Beciul Domnesc Grand Reserve şi un Merlot Beciul Domnesc  o să vă pună papilele la încercare toată seara. Dar până la papile, sunt pupilele pentru că vinul trebuie observat înainte de toate. Umple paharele – de preferat unele speciale – cu două degete de vin (sau cu o treime cum spune la carte!) şi dă start degustării. Dacă vreţi să vă jucaţi, puteţi să şi daţi note vinului sau să scrieţi pe o foaie şi să încercaţi să ghiciţi ce savuraţi din fiecare pahar. Descarcă de aici o fișă de degustare.

 • Priveşte-l!

  Vinul roşu este complex, aşa că nu se descoperă dintr-o singură privire. În funcţie de intensitatea roşului, afli cât de concentrat e vinul. Îndreaptă paharul spre lumină şi priveşte-l drept, apoi plimbă-l şi observă-i nuanţele! Dacă rămân urme pe pahar, vinul e mai dens. O să vezi că Mirabilis Machina are un roşu rubiniu cu reflexe violacee.

 • Miroase-l!

  Nasul e important în etapa degustării. Mirosul îţi poate da foarte multe detalii despre buchetul de arome. Nu te grăbi să-l guşti! Apropie nasul de pahar şi identifică aromele pe care le recunoşti: fructe, condimente, flori, miere, ciocolată, cafea, mentă etc. Vinul roşu e atât de bogat, încât o să fie o provocare. În demisecul de la Beciul Domnesc ai nuanţe fructate de zmeură, coacăze negre şi cireşe, iar Cabernet Sauvignon te cucereşte cu ale lui note dominante fructate, de mure şi afine.

 • Gustă-l!

  Prima gură de vin este cea mai importantă. Abia acum îi simţi complexitatea, textura şi taninul, pentru că vorbim de vin roşu. Taninul este substanţa care îi dă gust înţepător vinului. O să mai simţi poate şi dulce, un pic sărat, ori chiar amar.
  După această experienţă, sigur vei simţi vinul roşu altfel. Observă-l cu atenţie de fiecare dată şi lasă-te cucerit!

Rămâi pe blogul Vincon! Curând, urmează o nouă poveste despre vin.